Barion Pixel
Ez a webhely cookie-kat használ a szolgáltatások megfelelő nyújtásához, valamint statisztikai és kereskedelmi célokból. További információk az adatvédelmi irányelvről.
Menü

Dúcetető

Ár:
19.440 Ft
Nagyobb kertekbe, parkokba ajánlott fenyő madáretető.
Várható szállítás: 2022. augusztus 31.
Elérhetőség: Külső raktáron
Menny.:db

Leírás

Dúcetető

Természetes fenyőből készült fa dúcetető a madarak élelmezésére. Felülete környezet- és gyermekbarát lazúrral kezelt a felülete.

Ezt a madáretetőt nagyobb kertekbe és parkokba javasolt kihelyezni. Az etető nagy magtárolóval rendelkezik, így egyszerre nagyobb mennyiségű madáreleség is elhelyezhető benne. Méreténél fogva nagyobb mozgásra lehet majd számítani.

Folyamatosan ügyeljen arra, hogy az etetőben legyen táplálék a madarak számára! Ellenőrizze közelről is, hogy van-e elég élelem. Távolról gyakran úgy tűnik, hogy még vannak magok az etetőben, de azok lehet csak üres maghéjak.

Az egyszerűbb szállítás érdekében a tartóoszlop nincs a madáretetőhöz rögzítve, a termék két részben érkezik. A lábat földbe szükséges beásni, és így a madáretető teljes magassága 180 cm lesz. 


Méret: A madáretető teljes magassága 240 cm, a tartóoszlopok mérete 7x7 cm.


Anyag: fenyő

Őszi és téli madáretetés

Miért fontos madáretetőket elhelyeznünk a kertünkben?

Ősszel és télen kiemelten fontos a madarak védelme és élelmezése. Rengeteg hazai madarunk nem vonul ősszel melegebb tájakra, így elengedhetetlen támogatnunk őket, hogy könnyebben átvészeljék a hideg időszakot. A hideg idő beköszöntével a madarak nehezebben jutnak hozzá a megszokott kalóriadús táplálékokhoz. A finom élelemmel megtöltött otthonos madáretetők hatalmas segítséget jelenthetnek a környék madarainak, emellett pedig a biztonságérzetüket is növelhetik. 

Abba ne hagyja az etetést, ha már elkezdte!

Ha úgy döntött, hogy idén télen támogatni fogja a kismadarakat, fontos odafigyelnie arra, hogy a madáretetőbe mindig időben helyezze el a táplálékot. A madarak gyorsan megszokják a kertekbe, parkokba kihelyezett madáretetőket, és számítanak arra, hogy az etetőkben táplálékot majd fognak találni, ezért nagyon fontos, hogy időben megtöltse a madáretetőt, ha látja, hogy már üres! Ha váratlanul abbahagyja a madáreleség pótlását, a madarak könnyen elpusztulhatnak a következő hideg éjszakán, ezt pedig semmiképpen sem szeretnénk!

Hol helyezzük el a madáretetőt?

Az etetőket elhelyezhetjük a kertben, a teraszon, az erkélyen vagy akár a közeli erdőben. Ami fontos: igyekezzünk olyan helyet találni, ahol a madarak biztosan nyugodtan és biztonságban tudnak majd falatozni. Legyen a madáretető könnyen megközelíthető, hogy gyorsan és kényelmesen tudják használni a madarak, illetve gondoskodjunk arról is, hogy az etetőben mindig találjanak a madarak táplálékot. A félénkebb kisseb testű madarak például csak pár pillanatra használják az etetőt.

Helyezze a madáretetőt bokor, örökzöld vagy cserje közelébe, mert a madarak számára ezek biztonságot nyújtó búvóhelyet jelentenek. Ha tartunk otthon háziállatot, például kutyát vagy macskát, akkor lehetőség szerint tegyük megfelelő magasságba az etetőt, amit az állatok nehezen, vagy egyáltalán nem érnek el.

A madáretetőben falatozó madarak hatalmas örömöt tudnak okozni. Gondoskodjon idén Ön is a kismadarakról!