Barion Pixel
Ez a webhely cookie-kat használ a szolgáltatások megfelelő nyújtásához, valamint statisztikai és kereskedelmi célokból. További információk az adatvédelmi irányelvről.
Menü

Fecske műfészek

Ár:
2.910 Ft
Égetett kerámia fészek füstifecskék számára.
Várható szállítás: 2022. augusztus 31.
Elérhetőség: Külső raktáron
Menny.:db

Leírás

Fecske műfészek

Ez a csinos kézműves kerámia madáretető a fecskék számára készült.

Ki gondolta volna, hogy a fecskék egy nap akár el is tűnhetnek a környezetünkből? A 2000-es évek első évtizedében felére csökkent molnár- és füstifecske-állomány. Sokak számára a fecskék kellemetlen társaságot jelentenek, hiszen a házak falára, ablakpárkányokba és egyéb rejtettebb tető zugokba fészket építő fecskék sok-sok ürüléket potyogtatnak a fészek alá - jelen esetben a párkányra vagy a ház fala mellé, amit a lakók nem igazán szeretnek. 

Napjainkra a fecskék gondoskodásra szoruló, védett madarakká váltak, és akármilyen sok kellemetlenséget okoznak, kötelességünk gondoskodni róluk. Az állomány megtartása érdekében szükséges a fecske fészkelőhelyek megóvása, fenntartása és lehetőség szerinti bővítése, akár mesterségesen kihelyezett fecske fészkekkel. 

A fecskék rendkívül sok kártevőt pusztítanak el, így lakóhelyünk hasznos madaraiként tarthatjuk őket számon. Segítsen Ön is megóvni ezeket az aranyos madarakat a hideg téli időszakban is madáretetők és fészkelők segítségével!


Anyag: Égetett kerámia


Méret: 20 x 8,5 x 12 cm

Őszi és téli madáretetés

Miért fontos madáretetőket elhelyeznünk a kertünkben?

Ősszel és télen kiemelten fontos a madarak védelme és élelmezése. Rengeteg hazai madarunk nem vonul ősszel melegebb tájakra, így elengedhetetlen támogatnunk őket, hogy könnyebben átvészeljék a hideg időszakot. A hideg idő beköszöntével a madarak nehezebben jutnak hozzá a megszokott kalóriadús táplálékokhoz. A finom élelemmel megtöltött otthonos madáretetők hatalmas segítséget jelenthetnek a környék madarainak, emellett pedig a biztonságérzetüket is növelhetik. 


Abba ne hagyja az etetést, ha már elkezdte!

Ha úgy döntött, hogy idén télen támogatni fogja a kismadarakat, fontos odafigyelnie arra, hogy a madáretetőbe mindig időben helyezze el a táplálékot. A madarak gyorsan megszokják a kertekbe, parkokba kihelyezett madáretetőket, és számítanak arra, hogy az etetőkben táplálékot majd fognak találni, ezért nagyon fontos, hogy időben megtöltse a madáretetőt, ha látja, hogy már üres! Ha váratlanul abbahagyja a madáreleség pótlását, a madarak könnyen elpusztulhatnak a következő hideg éjszakán, ezt pedig semmiképpen sem szeretnénk!


Hol helyezzük el a madáretetőt?

Az etetőket elhelyezhetjük a kertben, a teraszon, az erkélyen vagy akár a közeli erdőben. Ami fontos: igyekezzünk olyan helyet találni, ahol a madarak biztosan nyugodtan és biztonságban tudnak majd falatozni. Legyen a madáretető könnyen megközelíthető, hogy gyorsan és kényelmesen tudják használni a madarak, illetve gondoskodjunk arról is, hogy az etetőben mindig találjanak a madarak táplálékot. A félénkebb kisseb testű madarak például csak pár pillanatra használják az etetőt.

Helyezze a madáretetőt bokor, örökzöld vagy cserje közelébe, mert a madarak számára ezek biztonságot nyújtó búvóhelyet jelentenek. Ha tartunk otthon háziállatot, például kutyát vagy macskát, akkor lehetőség szerint tegyük megfelelő magasságba az etetőt, amit az állatok nehezen, vagy egyáltalán nem érnek el.

A madáretetőben falatozó madarak hatalmas örömöt tudnak okozni. Gondoskodjon idén Ön is a kismadarakról! 

Termék címkék: kert, madáretető