Ez a webhely cookie-kat használ a szolgáltatások megfelelő nyújtásához, valamint statisztikai és kereskedelmi célokból. További információk az adatvédelmi irányelvről.
Menü

Feketerigó fészektálca

Ár:
2.530 Ft
Várható szállítás: 2022. július 25.
Klasszikus csésze alakú madárfészek, amit a feketerigók imádni fognak!
Elérhetőség: Külső raktáron
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 8!

Leírás

Feketerigó fészektálca

Természetes fenyőből készült fa fészektálca, mely védelmet nyújt a madarak számára fészkeléshez.

A feketerigó a természetes élőhelyén erdős-bokros helyeken szereti építeni a fészkét. Az ember környezetében előforduló rigók is elsősorban a bokrok, fák ágai között építik ki klasszikus, csésze alakú fészküket.

A feketerigó fészektálca is egy klasszikus csésze alakú madárfészek, amit a feketerigók biztosan imádni fognak, hiszen természetes fészkelőhelyükhöz hasonlít.

A fészektálca etetőtálcaként is használható a hosszú hideg téli hónapok alatt.


Hová érdemes kihelyezni a fészektálcát?

Érdemes sűrű, növényekkel teli kertrészekben elhelyezni. Ideális hely lehet a borostyánnal, vadszőlővel, lilaakáccal vagy trombitafolyondárral befuttatott fal, továbbá egyéb bokros, csalitos kertrészbe. 


Méretek:

  • Tálca méret: 23 x 23 x 7 cm
  • Teljes méret: 22,5 x 17 x 24,5 cm

Anyag: Fenyő


Szín: Vörösmahagóni

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Őszi és téli madáretetés

Miért fontos madáretetőket elhelyeznünk a kertünkben?

Ősszel és télen kiemelten fontos a madarak védelme és élelmezése. Rengeteg hazai madarunk nem vonul ősszel melegebb tájakra, így elengedhetetlen támogatnunk őket, hogy könnyebben átvészeljék a hideg időszakot. A hideg idő beköszöntével a madarak nehezebben jutnak hozzá a megszokott kalóriadús táplálékokhoz. A finom élelemmel megtöltött otthonos madáretetők hatalmas segítséget jelenthetnek a környék madarainak, emellett pedig a biztonságérzetüket is növelhetik. 


Abba ne hagyja az etetést, ha már elkezdte!

Ha úgy döntött, hogy idén télen támogatni fogja a kismadarakat, fontos odafigyelnie arra, hogy a madáretetőbe mindig időben helyezze el a táplálékot. A madarak gyorsan megszokják a kertekbe, parkokba kihelyezett madáretetőket, és számítanak arra, hogy az etetőkben táplálékot majd fognak találni, ezért nagyon fontos, hogy időben megtöltse a madáretetőt, ha látja, hogy már üres! Ha váratlanul abbahagyja a madáreleség pótlását, a madarak könnyen elpusztulhatnak a következő hideg éjszakán, ezt pedig semmiképpen sem szeretnénk!


Hol helyezzük el a madáretetőt?

Az etetőket elhelyezhetjük a kertben, a teraszon, az erkélyen vagy akár a közeli erdőben. Ami fontos: igyekezzünk olyan helyet találni, ahol a madarak biztosan nyugodtan és biztonságban tudnak majd falatozni. Legyen a madáretető könnyen megközelíthető, hogy gyorsan és kényelmesen tudják használni a madarak, illetve gondoskodjunk arról is, hogy az etetőben mindig találjanak a madarak táplálékot. A félénkebb kisseb testű madarak például csak pár pillanatra használják az etetőt.

Helyezze a madáretetőt bokor, örökzöld vagy cserje közelébe, mert a madarak számára ezek biztonságot nyújtó búvóhelyet jelentenek. Ha tartunk otthon háziállatot, például kutyát vagy macskát, akkor lehetőség szerint tegyük megfelelő magasságba az etetőt, amit az állatok nehezen, vagy egyáltalán nem érnek el.

A madáretetőben falatozó madarak hatalmas örömöt tudnak okozni. Gondoskodjon idén Ön is a kismadarakról! 

Termék címkék: kert, madáretető