Ez a webhely cookie-kat használ a szolgáltatások megfelelő nyújtásához, valamint statisztikai és kereskedelmi célokból. További információk az adatvédelmi irányelvről.
Menü

Függő fém madáretető

Ár:
5.210 Ft
Várható szállítás: 2022. június 13.
Függő láncos fém madáretető és fürdető.
Elérhetőség: Elérhető
Menny.:db

Leírás

Függő fém madáretető

Függő láncos, fém madáretető és fürdető tál kismadár figurával. 

Ki gondolta volna, hogy egyes madárfajok egy nap akár el is tűnhetnek a környezetünkből? A nagyipari gazdálkodás, a fakivágás miatt egyre több madárfaj veszíti el természetes élőhelyét és kerül a kipusztulás szélére. Éppen ezért nagyon fontos, hogy megóvjuk a gondoskodásra szoruló madárfajokat. A madarak rendkívül sok kártevőt pusztítanak el, így szerepük az egészséges ökoszisztémában nem elhanyagolható. Segítsen Ön is megóvni a ház körül élő az madarakat a hideg téli időszakban is madáretetők és fészkelők segítségével!

Ez a csinos fa madáretető sokféle madár számára ideális etetéshez, itatáshoz. Nyáron vízzel megtöltve a madarak medencéjeként is funkcionálhat.


Méret: A tál magassága: 5,8 cm, átmérője 30,4 cm.


Anyag: Fém


Szín: Szürke


Súly: 0,48 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Őszi és téli madáretetés

Miért fontos madáretetőket elhelyeznünk a kertünkben?

Ősszel és télen kiemelten fontos a madarak védelme és élelmezése. Rengeteg hazai madarunk nem vonul ősszel melegebb tájakra, így elengedhetetlen támogatnunk őket, hogy könnyebben átvészeljék a hideg időszakot. A hideg idő beköszöntével a madarak nehezebben jutnak hozzá a megszokott kalóriadús táplálékokhoz. A finom élelemmel megtöltött otthonos madáretetők hatalmas segítséget jelenthetnek a környék madarainak, emellett pedig a biztonságérzetüket is növelhetik. 


Abba ne hagyja az etetést, ha már elkezdte!

Ha úgy döntött, hogy idén télen támogatni fogja a kismadarakat, fontos odafigyelnie arra, hogy a madáretetőbe mindig időben helyezze el a táplálékot. A madarak gyorsan megszokják a kertekbe, parkokba kihelyezett madáretetőket, és számítanak arra, hogy az etetőkben táplálékot majd fognak találni, ezért nagyon fontos, hogy időben megtöltse a madáretetőt, ha látja, hogy már üres! Ha váratlanul abbahagyja a madáreleség pótlását, a madarak könnyen elpusztulhatnak a következő hideg éjszakán, ezt pedig semmiképpen sem szeretnénk!


Hol helyezzük el a madáretetőt?

Az etetőket elhelyezhetjük a kertben, a teraszon, az erkélyen vagy akár a közeli erdőben. Ami fontos: igyekezzünk olyan helyet találni, ahol a madarak biztosan nyugodtan és biztonságban tudnak majd falatozni. Legyen a madáretető könnyen megközelíthető, hogy gyorsan és kényelmesen tudják használni a madarak, illetve gondoskodjunk arról is, hogy az etetőben mindig találjanak a madarak táplálékot. A félénkebb kisseb testű madarak például csak pár pillanatra használják az etetőt.

Helyezze a madáretetőt bokor, örökzöld vagy cserje közelébe, mert a madarak számára ezek biztonságot nyújtó búvóhelyet jelentenek. Ha tartunk otthon háziállatot, például kutyát vagy macskát, akkor lehetőség szerint tegyük megfelelő magasságba az etetőt, amit az állatok nehezen, vagy egyáltalán nem érnek el.

A madáretetőben falatozó madarak hatalmas örömöt tudnak okozni. Gondoskodjon idén Ön is a kismadarakról!