Ez a webhely cookie-kat használ a szolgáltatások megfelelő nyújtásához, valamint statisztikai és kereskedelmi célokból. További információk az adatvédelmi irányelvről.
Menü

Kerámia madáretető-itató

Ár:
4.300 Ft
Várható szállítás: 2022. július 25.
Ablakpárkányra, korlátra kihelyezhető kerámia madáretető-itató.
Elérhetőség: Külső raktáron
Menny.:db

Leírás

Kerámia madáretető-itató

Egyedi, kézzel készült mázas kerámia madáretető, mely etetőtálként és itatóként is funkcionálhat. Elhelyezhető a kertben, a teraszon, az erkélykorláton vagy akár az ablakpárkányon is. Kisebb és nagyobb madarak számára egyaránt ideális. Nyáron az itató fürdésre is használható.

A nagyipari gazdálkodás, a fakivágás miatt egyre több madárfaj veszíti el természetes élőhelyét és kerül a kipusztulás szélére. Emiatt különösen fontos gondoskodnunk a madarakról a hideg őszi-téli időszakban, amikor nehezebben jutnak élelemhez. Ez a természetes fenyőből készült madáretető ideális a környezetünkben élő legtöbb madárfaj számára.

Folyamatosan ügyeljen arra, hogy az etetőben legyen táplálék a madarak számára! Ellenőrizze közelről is, hogy van-e elég élelem. Távolról gyakran úgy tűnik, hogy még vannak magok az etetőben, de azok lehet csak üres maghéjak.

Az etető mellé mindig helyezzen ki itatót is! A madaraknak télen és nyáron is szükségük van folyadék utánpótlásra. 


Anyag: Égetett kerámia mázzal


Méret: 20 cm átmérőjű, teljes mérete 18 x 13,7 x 18 cm. 


Szín: Narancs és fekete

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Őszi és téli madáretetés

Miért fontos madáretetőket elhelyeznünk a kertünkben?

Ősszel és télen kiemelten fontos a madarak védelme és élelmezése. Rengeteg hazai madarunk nem vonul ősszel melegebb tájakra, így elengedhetetlen támogatnunk őket, hogy könnyebben átvészeljék a hideg időszakot. A hideg idő beköszöntével a madarak nehezebben jutnak hozzá a megszokott kalóriadús táplálékokhoz. A finom élelemmel megtöltött otthonos madáretetők hatalmas segítséget jelenthetnek a környék madarainak, emellett pedig a biztonságérzetüket is növelhetik. 


Abba ne hagyja az etetést, ha már elkezdte!

Ha úgy döntött, hogy idén télen támogatni fogja a kismadarakat, fontos odafigyelnie arra, hogy a madáretetőbe mindig időben helyezze el a táplálékot. A madarak gyorsan megszokják a kertekbe, parkokba kihelyezett madáretetőket, és számítanak arra, hogy az etetőkben táplálékot majd fognak találni, ezért nagyon fontos, hogy időben megtöltse a madáretetőt, ha látja, hogy már üres! Ha váratlanul abbahagyja a madáreleség pótlását, a madarak könnyen elpusztulhatnak a következő hideg éjszakán, ezt pedig semmiképpen sem szeretnénk!


Hol helyezzük el a madáretetőt?

Az etetőket elhelyezhetjük a kertben, a teraszon, az erkélyen vagy akár a közeli erdőben. Ami fontos: igyekezzünk olyan helyet találni, ahol a madarak biztosan nyugodtan és biztonságban tudnak majd falatozni. Legyen a madáretető könnyen megközelíthető, hogy gyorsan és kényelmesen tudják használni a madarak, illetve gondoskodjunk arról is, hogy az etetőben mindig találjanak a madarak táplálékot. A félénkebb kisseb testű madarak például csak pár pillanatra használják az etetőt.

Helyezze a madáretetőt bokor, örökzöld vagy cserje közelébe, mert a madarak számára ezek biztonságot nyújtó búvóhelyet jelentenek. Ha tartunk otthon háziállatot, például kutyát vagy macskát, akkor lehetőség szerint tegyük megfelelő magasságba az etetőt, amit az állatok nehezen, vagy egyáltalán nem érnek el.

A madáretetőben falatozó madarak hatalmas örömöt tudnak okozni. Gondoskodjon idén Ön is a kismadarakról! 

Termék címkék: kert, madáretető