Barion Pixel
Ez a webhely cookie-kat használ a szolgáltatások megfelelő nyújtásához, valamint statisztikai és kereskedelmi célokból. További információk az adatvédelmi irányelvről.
Menü

Levél mintás fa madáretető

Ár:
5.190 Ft
Fenyőből készült fa madáretető falevél mintával.
Várható szállítás: 2022. augusztus 31.
Elérhetőség: Külső raktáron
Menny.:db

Leírás

Levél mintás fa madáretető

Természetes fenyőből készült fa madáretető levél mintával, mely sokféle madárfaj számára ideális.

A nagyipari gazdálkodás, a fakivágás miatt egyre több madárfaj veszíti el természetes élőhelyét és kerül a kipusztulás szélére. Emiatt különösen fontos gondoskodnunk a madarakról a hideg őszi-téli időszakban, amikor nehezebben jutnak élelemhez. Ez a természetes fenyőből készült madáretető ideális a környezetünkben élő legtöbb madárfaj számára.

A tálcás etetőt kisebb kertekbe, panelek vagy társasházi lakások erkélyére, ablakpárkányba ideális kihelyezni. Az etetőt drót segítségével könnyen felakaszthatjuk akár egy faágra is. Mindenképpen gondoskodjunk arról, hogy az etető a háziállataink számára ne legyen megközelíthető!

Folyamatosan ügyeljen arra, hogy az etetőben legyen táplálék a madarak számára! Ellenőrizze közelről is, hogy van-e elég élelem. Távolról gyakran úgy tűnik, hogy még vannak magok az etetőben, de azok lehet csak üres maghéjak. 


Az itatóról se feledkezzen el!

Az etető mellé mindig helyezzen ki itatót is! A madaraknak télen és nyáron is szükségük van folyadék utánpótlásra. 


Hol érdemes elhelyezni az etetőt?

Ezt az etetőt méreténél fogva kisebb kertekbe, panelek vagy társasházi lakások erkélyére is el lehet helyezni. Egy erősebb faágra is felakasztható drót segítségével. 


Anyag: Fenyő


Méret: 21 x 26 x16 cm


Szín: Vörösmahagóni

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Őszi és téli madáretetés

Miért fontos madáretetőket elhelyeznünk a kertünkben?

Ősszel és télen kiemelten fontos a madarak védelme és élelmezése. Rengeteg hazai madarunk nem vonul ősszel melegebb tájakra, így elengedhetetlen támogatnunk őket, hogy könnyebben átvészeljék a hideg időszakot. A hideg idő beköszöntével a madarak nehezebben jutnak hozzá a megszokott kalóriadús táplálékokhoz. A finom élelemmel megtöltött otthonos madáretetők hatalmas segítséget jelenthetnek a környék madarainak, emellett pedig a biztonságérzetüket is növelhetik. 


Abba ne hagyja az etetést, ha már elkezdte!

Ha úgy döntött, hogy idén télen támogatni fogja a kismadarakat, fontos odafigyelnie arra, hogy a madáretetőbe mindig időben helyezze el a táplálékot. A madarak gyorsan megszokják a kertekbe, parkokba kihelyezett madáretetőket, és számítanak arra, hogy az etetőkben táplálékot majd fognak találni, ezért nagyon fontos, hogy időben megtöltse a madáretetőt, ha látja, hogy már üres! Ha váratlanul abbahagyja a madáreleség pótlását, a madarak könnyen elpusztulhatnak a következő hideg éjszakán, ezt pedig semmiképpen sem szeretnénk!


Hol helyezzük el a madáretetőt?

Az etetőket elhelyezhetjük a kertben, a teraszon, az erkélyen vagy akár a közeli erdőben. Ami fontos: igyekezzünk olyan helyet találni, ahol a madarak biztosan nyugodtan és biztonságban tudnak majd falatozni. Legyen a madáretető könnyen megközelíthető, hogy gyorsan és kényelmesen tudják használni a madarak, illetve gondoskodjunk arról is, hogy az etetőben mindig találjanak a madarak táplálékot. A félénkebb kisseb testű madarak például csak pár pillanatra használják az etetőt.

Helyezze a madáretetőt bokor, örökzöld vagy cserje közelébe, mert a madarak számára ezek biztonságot nyújtó búvóhelyet jelentenek. Ha tartunk otthon háziállatot, például kutyát vagy macskát, akkor lehetőség szerint tegyük megfelelő magasságba az etetőt, amit az állatok nehezen, vagy egyáltalán nem érnek el.

A madáretetőben falatozó madarak hatalmas örömöt tudnak okozni. Gondoskodjon idén Ön is a kismadarakról! 

Termék címkék: kert, madáretető