Barion Pixel
Ez a webhely cookie-kat használ a szolgáltatások megfelelő nyújtásához, valamint statisztikai és kereskedelmi célokból. További információk az adatvédelmi irányelvről.
Menü

Nagyméretű madárodú

Ár:
6.670 Ft
Fenyőből készült madáretető kisebb madarak számára.
Várható szállítás: 2022. augusztus 31.
Elérhetőség: Külső raktáron
Menny.:db

Leírás

Nagyméretű madárodú

Természetes fenyőből készült fa odú, mely védelmet nyújt a közepes méretű madarak számára.

Bizonyos madarak odúköltők, azaz odúban szeretik lerakni a tojásaikat. Leginkább a fák törzsében, ágaiban keletkezett természetes lyukakat és a harkályok által vájt odúkat kedvelik, de mesterséges költőodút is szívesen látogatnak.

Sajnos a madarak természetes élőhelyén fellelhető odúkból manapság egyre kevesebb van, amely komoly természeti problémát jelent. A madárállomány jelentős mértékben csökkenhet, amennyiben nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű ,,költőállomás". Ezt a problémát segítenek orvosolni a lakóhelyünk környékén kihelyezett mesterséges, azaz ember által készített költőodúk. 

A madarak más-más típusú odúban szeretnek költeni, így mielőtt bármit vásárolna, mindenképpen tájékozódjon arról, hogy a lakóhelyén várhatóan milyen madárfaj látogatná az odút. Az egyes madarak részére különböző odút szükséges alkalmazni.


Milyen madarak számára ideális ez a madárház?

  • Szalakóta,
  • seregély félék,
  • harkály félék
  • füleskuvik,
  • macskabagoly,
  • Kék galamb számára ideális.

Méretek

  • Teljes méret: 19,5 x 40,5 x 23 cm
  • Berepülő nyílás: a megtelepítendő fajtól függően Ø 46-60 mm, amely az odú aljától legalább 20-22 cm-re van

  • Belső alapterülete: minimum 15 x 15 cm


Anyag: Fenyő


Szín: Vörösmahagóni

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Őszi és téli madáretetés

Miért fontos madáretetőket elhelyeznünk a kertünkben?

Ősszel és télen kiemelten fontos a madarak védelme és élelmezése. Rengeteg hazai madarunk nem vonul ősszel melegebb tájakra, így elengedhetetlen támogatnunk őket, hogy könnyebben átvészeljék a hideg időszakot. A hideg idő beköszöntével a madarak nehezebben jutnak hozzá a megszokott kalóriadús táplálékokhoz. A finom élelemmel megtöltött otthonos madáretetők hatalmas segítséget jelenthetnek a környék madarainak, emellett pedig a biztonságérzetüket is növelhetik. 


Abba ne hagyja az etetést, ha már elkezdte!

Ha úgy döntött, hogy idén télen támogatni fogja a kismadarakat, fontos odafigyelnie arra, hogy a madáretetőbe mindig időben helyezze el a táplálékot. A madarak gyorsan megszokják a kertekbe, parkokba kihelyezett madáretetőket, és számítanak arra, hogy az etetőkben táplálékot majd fognak találni, ezért nagyon fontos, hogy időben megtöltse a madáretetőt, ha látja, hogy már üres! Ha váratlanul abbahagyja a madáreleség pótlását, a madarak könnyen elpusztulhatnak a következő hideg éjszakán, ezt pedig semmiképpen sem szeretnénk!


Hol helyezzük el a madáretetőt?

Az etetőket elhelyezhetjük a kertben, a teraszon, az erkélyen vagy akár a közeli erdőben. Ami fontos: igyekezzünk olyan helyet találni, ahol a madarak biztosan nyugodtan és biztonságban tudnak majd falatozni. Legyen a madáretető könnyen megközelíthető, hogy gyorsan és kényelmesen tudják használni a madarak, illetve gondoskodjunk arról is, hogy az etetőben mindig találjanak a madarak táplálékot. A félénkebb kisseb testű madarak például csak pár pillanatra használják az etetőt.

Helyezze a madáretetőt bokor, örökzöld vagy cserje közelébe, mert a madarak számára ezek biztonságot nyújtó búvóhelyet jelentenek. Ha tartunk otthon háziállatot, például kutyát vagy macskát, akkor lehetőség szerint tegyük megfelelő magasságba az etetőt, amit az állatok nehezen, vagy egyáltalán nem érnek el.

A madáretetőben falatozó madarak hatalmas örömöt tudnak okozni. Gondoskodjon idén Ön is a kismadarakról! 

Termék címkék: kert, madáretető